dimarts, de desembre 13, 2005

SCOPE, FORMAT TRANSVERSAL PER A LA CULTURA VISUAL



La revista Scope s´ha reformatejat de dalt a baix. Del cine independent han passat a les arts visuals. Compta amb un disseny gràfic molt potent i uns continguts gens snobs i molt llaminers. S´havia de parlar per a tots als públics del que està passant en els canvis cada cop més radicals de la comunicació i la cultura visual.
Com ve diu l'editorial del primer número de la revista, des de fa cinc anys moltes coses han canviat. La transversalitat s´ha instal.lat a la cultura visual. Els avenços tecnològics han canviat la nostra manera de comunicar-nos.
Ara tot és més econòmic i, per tant, més democràtic. Qualsevol pot tenir accés a les eines d'aquesta revolució digital i rodar una pel.lícula amb una càmera mini dv, editar-la després a casa i distribuir-la des del seu propi weblog. A més, les fronteteres entre les diferents maneres de comunicar-nos s´han trencat. Chris Cunningham que fa videoclips o curts a partir d'una cancó o videoart? Es pot emetre una sèrie de televisió només des d'una web? Ara tot és a dins d'un Ipod i això només és el començament. De tot això i més, parla Scope. Així doncs, benvinguts.